torsdag 23. august 2012

Elin's marengskake

Jeg er så glad i marengs, og denne marengskaken med puffet ris er bare nydelig. Egentlig en blanding av Pavovla-kake og vanlig marengskake. Glemte å ta bilde av den, så jeg låner ett fra nett til jeg får laget meg en ny! ;-) Her er bildet lånt fra.

Oppskrift:
4 eggehviter
2,5 dl sukker
4 dl puffet ris

Smør marengsen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 60-70 min. Pass på så den ikke blir brent. Marengsbunnen skal kjennes tørr ut. Avkjøl bunnen helt i formen. Løft den ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken på midten, slik at du får to bunner med halve størrelsen.


Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl vaniljekrem
2 ss sukker

Fremgangsmåte:
Ha den ene kakebunnen på et passende fat. Fordel vaniljekremet utover bunnen,deretter pisket krem, og til slutt den frukten og/eller bærene du liker best. Legg på den andre marengsbunnen. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering. Pynt gjerne toppen med sjokoladesaus beregnet på is (saus som stivner). 
Nyt! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)