onsdag 8. august 2012

Fylte horn

Fylte horn har jeg ikke så veldig stor erfaring med, derfor blir de aldri likedan. Som i dag. Forrige gang jeg laget det, ble de ganske små, mens i dag ble de gedigne! Men jo større horn - jo mere mat. Nydelige ble de i hvert fall. Her kommer oppskriften.

250 g smør
6 dl melk
50 g gjær
1 ss salt
5 ss sukker
1 kg hvetemel
1 stk egg - til pensling



Smelt smør. Ha i melk. Væsken skal være fingervarm. Ha i gjæren.
Ha væsken i en bolle sammen med mel, salt og sukker. Elt det sammen til en smidig deig. Bruk eventuelt litt mer mel.


Dekk bollen og la den heve i ca 40 minutter uten trekk på et lunt sted.
Elt deigen og del den i tre. Kjevle dem runde (som en pizzabunn). Skjær ut åtte trekanter (som en kake).



Om du vil ha fyll (ost og kjøttdeig, for eksempel) legger du det på nå. Rull sammen fra den brede enden og mot spissen.



Kle et stekebrett med bakepapir. Legg på hornene. Dekk med kjøkkenhåndkle og la de etterheve minst 20 minutter.

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pisk egg og pense hornene. Stek dem i ca.10 minutter og avkjøl på rist (avhenging av ovn - hos meg var det nok med 8 minutter). 



Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Kjempegode horn! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, myke og gode. Takk for kommentar du anonyme. ;-)

      Slett

Tusen takk for kommentaren. :-)