onsdag 8. august 2012

Panna Cotta

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bærsaus, da blir den enda bedre.

Ingredienser:
4 1/2 gelatinplater
1 stk vaniljestang
3,5 dl kremfløte
4 dl helmelk
2 1/2 dl sukker




Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
2. Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
3. Kok forsiktig opp fløte, melk, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, sil blandingen og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.




Bringebær-/jordbærsaus:
Ca.225 gr. bringebær eller jordbær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Ha bær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Kan lages 1-2 dager før servering.

Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)