tirsdag 7. august 2012

Saftige gulrotmuffins

I dag bestemte jeg meg for å opprette en ny blogg - en matblogg. Her kommer min aller første oppskrift her inne. Saftige gulrotmuffins.  Dette er egentlig oppskriften til gulrotkake i langpanne, så porsjonen er stor . Men så har jeg da også muffins i fryseren til overraskende besøk. 

Her er oppskriften på ca. 50 stk gulrotmuffins

6 store egg
6 dl sukker
3 dl matolje
3 ts vaniljesukker
3 ts kanel
3 ts bakepulver
3 ts natron
6 dl hvetemel
6 dl finraspet gulrot


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i oljen. Sikt i de tørre ingrediensene og rør til deigen er klumpfri. Bland i finraspet gulrot. Ikke rør for lenge, for da kan kakene bli tunge og seige.





Ha deigen i muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 190 grader i ca.20 min. Avkjøl muffinsene på en rist. 



Jeg har ikke tatt meg tid til å lage glasur denne gangen, men her er oppskrift på det for de som vil prøve. 

Glasur:

200 g kremost
1 ts vaniljesukker
500 g melis
1 ss saft av en appelsin

Ha ingrediensene til glasuren i en bolle og pisk til du får en fluffy krem. Smør den på muffinsene når de er avkjølte. Pyntes med det hjertet og øynene måtte behage. :-)

3 kommentarer:

  1. Kanskje jeg skal prøve ut muffinsene til helga! Bruker du store former? Eller er de små.

    SvarSlett
  2. Nå ser jeg de er små ja ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt usikker på om de er små eller store. Er vel sånn midt i mellom tror jeg. Kjøpt på Coop Prix. :-)

      Slett

Tusen takk for kommentaren. :-)