mandag 20. august 2012

Vaniljesaus

8 porsjoner


Ingredienser:
  vaniljestang
2 1/2 dl  helmelk
1 ts  maismel
  eggeplommer
  egg
120 g  sukker
2 1/2 dl  kremfløte


FRAMGANGSMÅTE:

  • Del vaniljestangen i to på langs. Legg både stangen og frøene oppi en kasserolle sammen med melken og maisennamelet. Kok sakte opp og ta kasserollen av varmen.
  • Visp eggeplommer og det hele egget med sukkeret til det er lyst og luftig. 
  • Visp inn vaniljemelken og sil ned i en ren kasserolle. Kok opp på svak varme mens du rører til sausen tykner. Den må ikke koke. 
  • Rør i fløte og la den bli varm. Du kan også tilsette smak som likør eller konjakk. 
Tips: Oppskriften er tilsatt maisennamel, slik at sausen ikke skiller seg om den skulle bli for varm.
 


Slå opp i mugge og servér lunken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)