onsdag 12. september 2012

Kremet elggryte

Høsten er tid for jakt, og med den kommer det enda mer god mat på bordet. Her er ei oppskrift på en nydelig elggryte!

Ingredienser, 4 porsjoner:
500 g grytekjøtt av elg
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss margarin
6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
2 store gulrøtter
200 gr skogsopp eller annen sopp
1 løk/rødløk
3 dl crême fraîche original
4 skiver brunost
1, 5 ss maisstivelse (maizena)



Slik gjør du:
* Del grytekjøttet i biter, ca. 3x4 cm. Krydre med salt og pepper, og brun det godt i en gryte sammen med løken og gulrøtter skjært i biter. Slå på buljong og la det trekke ca. 20 minutter.

* Del sopp i skiver, og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.

* Ha i crême fraîche og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.

Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.  Velbekomme! :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)