mandag 8. oktober 2012

Asiatisk kyllingsuppe

Her kommer oppskrift på Asiatisk kyllingsuppe. Enkel og grei å lage. Jeg brukte en oppskrift fra Rema 1000, men i denne oppskriften på bloggen har jeg piffet den opp med litt mer krydder siden Rema-suppa ble litt smakløs.

Ingredienser:
1 pk Kyllingkjøttdeig 500gr
1 boks kokosmelk
2 ss soyaolje
1-2 båter finhakket hvitløk
1 ss raspet ingefær
1 ss hakket frisk koriander
3 dråper tabasco
1 pose Asiatisk Wok, eller aller helst friske grønnsaker som brokkoli, minigulrot, vannkastanjer  kinesisk sopp, paprika osv.
1 stk rød chili
1 stk lime

5 dl hønsebuljong
2 klyper Kajennepepper

1 dl kokt middagsris


Framgangsmåte:
1. Kok opp kokosmelk sammen med hønsebuljong


2. Bland kyllingfarsen med 1/2 teskje salt pr 500gr kjøttdeig og litt kajennepepper. Lag små kyllingboller med en teskje. Kok det opp i suppen og la det trekke i ca. 5 minutter. 


3. Ha i wokgrønnsakene, soyaolje, raspet ingefær, hvitløk, rød chili og tabasco og kok opp. Smak til med limesaft, salt og kajennepepper. 


4. Bland inn kokt ris og server. Dryss på frisk koriander før servering. Bon Appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)