torsdag 18. oktober 2012

Beef Tikka

Jeg elsker indisk mat, og har veldig lyst til å lære å lage slik mat selv. Her er første forsøk.

Ingredienser - 4 personer:

600 gr Ytrefilet av storfe
1 løk
7 ss Yoghurt naturell
4,7 dl Jasminris
1,5 ts Spisskummin
2,5 klyber Gurkemeie
1,5 ts Garam Masala
1,5 ts Tandoori Masala
3-4 fedd hvitløk



Slik gjør du:
  1. Bland alle krydder i en bolle sammen med yoghurt naturell og finhakket løk og hvitløk.
  2. Skjær kjøttet i passe store biter, og bland det i marinaden. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet en stund, gjerne i 4-6 timer.
  3. Kok ris som anvist på pakken. Hvis du tilsetter gurkemeie, får du en fin gulfarge. Ta kjøttbitene ut av marinaden og tre dem på grillpinner. Trykk bitene tett sammen. Stek spydene i varm panne i ca. 15 minutter. Pensle grillspydene med eventuell gjenværende marinade. Server med kokt ris. 

Fersk revet ingefær smaker godt i marinaden. Server gjerne med hjemmelaget raita og Tikka Masala saus evt. ferdig saus. Server gjerne med frisk salat til, og nan-brød.

Jeg jukset litt denne gangen, og stekte kjøttet uten å ha det på spidd. Fungerte godt det også. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)