fredag 12. oktober 2012

Entrecote med sprø poteter og paprikasaus

En fin fredagsmiddag for 2 personer.


Ingredienser:
2 stk entrecote ca. 200gr
3-4 poteter
1,5 rød paprika
1 liten løk
2 dl kremfløte
2 ss creme fraiche
2 ss smør
2-3 fedd hvitløk
1,5 ss olivenolje




Slik gjør du:

  1. Skrubb potetene, skjær dem i skiver og vend dem i smeltet smør (bruk ca.2/3 av smøret). Legg potetskivene på et godt smurt brett, og stek dem i ovnen ved 240*C til de er brune og sprø. Strø over salt og pepper til slutt.
  2. Kutt paprika, løk og hvitløk, og fres det blankt i olivenolje. Ha i kremfløte og la det koke til det tykner.
  3. Varm en stekepanne til maks temperatur, og ha i olje og 1/3 av smøret. Når smøret er nøttebrunt, legges kjøttet i pannen (stek maks 2 biffer av gangen). Snu biffene når de har fått fin stekeskorpe, ca. 2 minutter. Stek videre til du har stekeskorpe på den andre siden. Snu biffene på nytt, fjern stekepannen fra platen, krydre med salt og pepper, og la kjøttet hvilke i noen minutter.
  4. Tilsett creme fraiche i sausen rett før servering, smak til med salt og nykvernet pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)