tirsdag 9. oktober 2012

Soyabakt torsk

Dagens middag hos oss er soyabakt torsk. Er egentlig ikke så veldig glad i torsk av en eller annen grunn (mareritt fra barndommen kanskje?), men prøver å bli litt mer glad i den typen fisk også. Jeg er ikke redd for å prøve nye ting lenger, og med soyasaus MÅ jo dette bare bli godt!

Ingredienser (3-4pers):
500 gr torskefilèt
1 liten squash
2-3 vårløk
ca. 3 store poteter
4 ss olivenolje
1,5 ss Balsamicoeddik
4 ss soyasaus (f.eks Kikkoman)
2-3 fedd hvitløk

1-2 finhakkede tomater
Litt olivenolje
Maldonsalt


Slik gjør du:
1. Tin fisken, Sett på ovenen på 180*C. Rensk poteter. Legg fisken i en romslig ildfast form. Bland olje, eddik og soyasaus, og smak til med salt og pepper. Skjær poteter, squash og vårløk i tynne skiver, og finhakk hvitløk.

2. Bland det med dressingen og ha det over fisken. Stek i ovn på 180*C i ca. 35 minutter.

3. Topp gjerne retten med finhakket tomat smakt til med god olivenolje og salt de siste minuttene.

Retten kan gjøres enda mer spennende ved å bruke f.eks laks og reker i tillegg til torsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)