mandag 26. november 2012

Grovbrød

Elin's hjemmebakte brød - 3 stk

Ingredienser:
1 kg grovbakst mel
0,5 kg hvetemel
0,5 kg med diverse korn - jeg bruker:
  • solsikkekjerner
  • linfrø
  • gresskarkjerner
  • lettkokte havregryn
  • kruskakli
  • sesamfrø
2 ts salt
4 ts sukker
Stor dersj olje (oliven, raps etc)
4 dl lunken vann
2 pk gjær
9 dl lunken vann

Slik gjør du:
  • Bland rom-temperert gjær i 4 dl vann, og la det løse seg godt opp. 
  • Bland alt av mel og gryn i kjøkkenmaskin, og tilsett en stor dæsj olje. 
  • Tilsett ut-rørt gjær, samt resten av vannet.
  • Kna deigen i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter, men jo lengre jo bedre.
Hev deigen, og for deretter å dele og forme den til 3 brød. Etterheves.

Stekes i ca. 40 minutter på ca. 225-250*C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)