onsdag 14. november 2012

Smultringer

Nå er det snart jul, og julebaksten har så vidt begynt. Her kommer ei oppskrift på mors nydelige smultringer. Sprø og god utvendig, og myk inni. Nam! :-)


Ingredienser (Ca. 150 stk):
4 egg
500 gr sukker
4 dl kulturmelk
1 dl smeltet smør
6 ts hortesalt/hornsalt
1 kg mel







Slik gjør du:
* Pisk egg og sukker til eggedosis.
* Smelt smør
* Ha i kulturmelk
* Ha i siktet mel, hjortesalt og smeltet smør vekselvis.
* Bland til passe tykk røre, men ikke ha i for mye mel, for da blir smultringene harde og tørre.

Sett deigen kaldt til neste dag. Kjevle til ca. 0.5 cm deig, og trykk ut smultringer. Pass på å bruke nok mel, og snu leiva av og til slik at den ikke setter seg fast i underlaget. Jeg legger dem på en stekeplate strødd med litt mel før steking.

Stekes på begge sider i smult til de blir gyldenbrune. Ha dem i et kar med f.eks et klede i bunn, slik at smultrestene får renne av.

Smultringene kan med fordel fryses. Velbekomme! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)