mandag 26. november 2012

Tynnlemse

Ingredienser:

1 kg potetstappe (av Beate eller Kerrs Pink)
2 ss sirup/smørblanding
1 ts bakepulver
2 ss seterrømme
1,5 dl sikta rugmel
2-3 dl hvetemel tilsettes litt om senn

Lag potetstappe slik:

  • Kok potet av middels størrelse med skallet på. Pass på så de ikke koker i stykker. 
  • Rens poteten så fort du klarer å holde den. Males to ganger på kjøttkvern, men dryss 1 ts salt over før andre gangs maling. Da blir deigen seig og god å bake. Stappen avkjøles godt, gjerne natten over.

Lag knåa (gir ca. 10 stk lemser, alt etter størrelse):

  • Smelt sammen 1 ss smør og 1 ss sirup.
  • Bland alle ingrediensene, og kna til en elastisk og god deig uten sprekker. Justeres med mel etter behov.
  • Kjevle ut tynne runde leiver, og stek på middels varm takke på begge sider. Lemsene skal være helt lyse, men noen brune prikker er helt greit. 


Legg de under klede til de blir kalde. Kan fryses.
Passer veldig god til lutefisk, men smaker også nydelig med smør og sukker på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentaren. :-)