søndag 8. mars 2015

Pavlova i langpanne

Ingredienser:
8 eggehviter
400 g sukker
1 ts vineddik
3 ss maisenna

Fyll: 
6 dl kremfløte
5 ts vaniljesukker eventuelt
1 boks vaniljekrem

Pynt:
Friske sommerbær, f.eks bringebær, blåbær, jordbær

Slik gjør du:

 • Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk med mikser til du får en tykk og stiv marengs.

 • Bland forsiktig i eddik og maisenna.
 • Ha marengsen i en stor langpanne (ca. 30x40cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Ikke smør marengsen helt ut til kantene, siden den kan flyte litt utover under stekingen. Lag gjerne en fordypning, hvor du plasserer det meste av fyllet etterpå.

 • Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180*C. Skru temperaturen ned til 150*C straks kaken er satt inn i ovnen. 
 • Stek kaken i ca.2 timer, og dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Pass på så kaken ikke blir brent! 
 • Skru av varmen, og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.
 • Flytt kaken forsiktig over på ett fat, og pynt med krem og frisk frukt.


Velbekomme! 

5 kommentarer:

 1. Hei Elin, stemmer det virkelig med TO timer i ovnen??? Tonje😃😃

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Spørs vel litt hvordan ovnen din er, men tiden er for å få den mest mulig tørr. Tror jeg bruker halvannen time på min ovn, men skrur gjerne ned varmen til ca.100grader den siste halvtimen.

   Slett
 2. Hvor lenge kan bunnen stå? Og hvordan skal den opbevares?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Tror ikke det er noe problem å lagre den noen dager kaldt og fuktfritt, men da uten fyllet på. Maks ett par dager med fyll siden bunnen blir bløt etter hvert. Men sjelden den varer mer enn en dag eller to her, for kaka er jo så god!! :-D

   Slett
  2. Hei. Tror ikke det er noe problem å lagre den noen dager kaldt og fuktfritt, men da uten fyllet på. Maks ett par dager med fyll siden bunnen blir bløt etter hvert. Men sjelden den varer mer enn en dag eller to her, for kaka er jo så god!! :-D

   Slett

Tusen takk for kommentaren. :-)